Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Ministrul Afacerilor Externe la Bucureşti

Domnul Mohammad Javad Zarif, ministrul de externe al Iranului, a sosit aseară 8 noiembrie 2016 la Bucureşti. Domnia sa întoarce astfel vizita de trei zile, începută pe 29 februarie 2016, efectuată la Teheran de o delegaţie condusă de ministrul de externe român Lazăr Comănescu. Ministrul iranian soseşte la Bucureşti de la Beirut, capitala Libanului şi va continua astăzi turneul în Europa de Est mergând în Slovacia şi Cehia. 

Minister Zarif and President Iohannis

Pe timpul şederii la Bucureşti domnul Zarif se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloş, cu ministrul de externe Lazăr Comănescu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor. Ministrul iranian va participa şi va lua cuvântul la Forumul Financiar şi Economic precum şi la Conferinţa Combaterii Extremismului şi Terorismului, evenimente organizate de Centrul Român pentru Studii Politice.

Ministrul iranian intenţionează să viziteze Casa Poporului. Domnia sa conduce o delegaţie de oficiali şi oameni de afaceri iranieni din domeniile: bancar, energiei, transporturilor, medical, minier, constructoare de maşini şi utilaje agricole.

Domnul Hamid Moayyer, ambasador al Iranului în România, a declarat că schimburile economice dintre Iran şi România se ridică în momentul de faţă la 250 de milioane de euro şi se urmăreşte creşterea spre un miliard de euro. În principal Iranul importă din România piese pentru industria constructoare de maşini şi exportă fructe confiate, produse petrochimice şi piele naturală.

Zarif si Moayyer

În a doua fotografie ministrul de externe Yarif coboară scara avionului împreună cu domnul Moayyer, ambasadorul Iranului la Bucureşti. Articol preluat de pe pagina de internet a Agenţiei de Ştiri a Iranului. Sursă: http://www.irna.ir/fa/News/82300488/