Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Senatorul Haralambie Vochițoiu în Iran

Zilele acestea senatorul Haralambie Vochițoiu desfășoară o vizită în Republica Islamică Iran în fruntea unei delegații române. Din declarațiile domnieie sale înainte de plecare nu am reușit să imi dau seama dacă este o vizită oficială sau este una particulară: ”Nu e o delegație oficială plătită de Senat. Nu e o chestiune oficială a Parlamentului. Vizita nu e plătită de Senat. Eu sunt senator, dar nu e plătită de Senat. Nu mă pot dezbrăca de haina de senator, dar nu e o delegație oficială a Senatului, nu e plătită de Senat, nu am delegația de la Senat. Senatul e în vacanță. Eu mi-am plătit biletul, cu tot ce trebuie. Fiecare ne plătim.” Domnia sa a adăugat că merge în această vizită împreună cu patru sau cinci persoane din Hunedoara, reprezentanți ai autorităților locale și oameni de afaceri, el fiind singurul parlamentar; vizita va dura cinci zile.

 

Haralambie Vochitoiu in Iran


Domnul Titus Corlățean, ministrul de externe al României, a declarat că această vizită se înscrie într-un efort al comunității internaționale (care se dorește unul conjugat) de a pune în valoare un anumit grad de deschidere care provine din partea noilor autorități din capitala iraniană în ce privește necesara cooperare cu comunitatea internațională pentru stoparea programului nuclear iranian.
Pe parcursul vizitei în Iran, senatorul Vochițoiu a vizitat și orașul Isfahan și s-a întâlnit cu domnul Rasul Zargarpour, prefectul provinciei Isfahan. Spicuim din declarația oficialului iranian la această întâlnire: ”Provincia Isfahan găzduiește peste 10 mii de fabrici active, produce 70% din oțelul, peste 50% din cimentul și materialele de construcții ale Iranului. Provincia Isfahan produce cele mai multe articole de artizanat din țară, este extrem de activă în domeniul turismului și are o climă prietenoasă. Frumoase locuri turistice din provincia noastră s-au bucurat de aprecierea românilor. Provincia Isfahan este gata să semneze acorduri de colaborare în diferite domenii de activitate, economie, societate și cultură.”
La rândul său, senatorul Vochițoiu a declarat la întâlnirea cu prefectul iranian din 14 ianuarie 2014: ”Am susținut întotdeauna că cea mai bună cale de rezolvare a dosarului nuclear iranian este cea pașnică. România și Iranul au multe caracteristici comune și o lungă perioadă de relații foarte bune între cele două țări.” Domnia sa a specificat că s-a întâlnit cu ambasadorul iranian la București și cu ambasadorul român la Teheran; activitatea celor doi ambasadori a îmbunătățit relațiile bilaterale: ”Această vizită în Iran este primul nostru pas spre dezvoltarea relațiilor bilaterale.” Senatorul român de Hunedoara a continuat: ”Încurajăm dezvoltarea relațiilor cu Isfahanul și solicităm prefectului acestei provincii să vină și domnia sa în întâmpinarea colaborării cu noi.”
رسول زرگرپور، استانداراصفهان، در دیدار جداگانه‌ای با هیات پارلمانی رومانی گفت: یکی از سیاست‌های مدیریت استان درقالب سیاست‌های کلی نظام و دولت، ایجاد روابط با استان‌های کشورهای دیگر به منظور ارزیابی ظرفیت‌ها وگسترش و تعمیق مناسبات است.

__________________________________________________________________________________

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16369833-senatorul-haralambie-vochitoiu-ppdd-pleaca-iran-pentru-infrati-regiune-acolo-judetul-hunedoara.htm
http://www.isna.ir/fa/news/92102414334/دیدار-هیئت-پارلمانی-رومانی-با-استاندار-اصفهان
În fotografie se află în partea stângă domnul senator Vochițoiu, traducătorul este la mijloc iar domnul Rasul Zargarpoureste în partea dreaptă. Sursă fotografie: http://ilna.ir/news/news.cfm?id=136990