Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Delegație parlamentară britanică sosește la Teheran

O delegație parlamentară britanică condusă de Jack Straw, fost ministru de externe al Marii Britanii, sosește astăzi 6 ianuarie 2014 la Teheran pentru întâlniri cu oficiali iranieni; a anunțat domnul Hamed Qadermazi (vicepreședintele grupului parlamentar de prietenie Iran-Marea Britanie).

 

Iran-British flag


Domnia sa a continuat spunând că oaspeții vor vizita parlamentul iranian luni 6 ianuarie: ”Membri din grupul parlamentar de prietenie Iran-Marea Britanie vor lua parte la o întâlnire cumună, iar apoi toți participanții vor fi primiți de domnul Mohammad Javad Zarif, ministrul de externe iranian.” Qadermazi a adăugat că grupul de parlamentari britanici va discuta și cu domnul Ali Larijani, președintele parlamentului iranian și cu domnul Gholam Hossein Shafei, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Minerit și Agricultură a Iranului. Delegația britanică va sta două zile la Teheran, după care va călători la Isfahan și Shiraz pentru a vizita monumente istorice iraniene.
În luna decembrie a anului trecut Ajay Sharma, însărcinatul cu afaceri al Marii Britanii la Teheran (dar nerezident), a vizitat Teheranul pentru a discuta cu oficiali iranieni posibilitatea deshiderii ambasadei britanice de la Teheran. Sharma a fost primul diplomat britanic care a vizitat Iranul după ruperea relațiilor diplomatice dintre cele două țări în 2011.
Cu două luni înainte, în luna octombrie, cele două țări acceptaseră trimiterea de însărcinați cu afaceri nerezidenți ca un prim pas spre redeschiderea ambasadelor. Această evoluție are loc după întâlnirea dintre ministrii de externe ai celor două țări din septembrie 2013 de la New York, întâlnire în care au discutat modalități de îmbunătățirea a relațiilor dintre cele două state pe baza respectului reciproc.
سفر هیات پارلمانی انگلیس به ریاست ˈجک استراوˈ نماینده مجلس عوام و وزیر امور خارجه پیشین این کشور به ایران و دیدار با مقام های کشورمان می تواند نقطه عطفی در بهبود روابط تهران و لندن باشد.
__________________________________________________________________________________

Sursă articol: http://www.irna.com/fa/News/80981621/سیاست_خارجی_و_هسته_ای/فصل_جدید_در_مناسبات_تهران_و_لندن
http://www.presstv.ir/detail/2014/01/05/343846/uk-parliamentarian-team-due-in-iran/