Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Bulevardul Nelson Mandela în Teheran

Pe 10 decembrie 2013 consiliul local al capitalei Teheran a decis schimbarea numelui unei părți a Bulevardului Africa din nordul Teheranului, între Intersecția Lumea Copiilor și Bulevardul Modares, cu numele Nelson Mandela, fostul președinte al Africii de Sud. Consiliul local al capitalei iraniene a decis cu aceeași ocazie botezarea unei străzi sau loc public din oraș cu numele Kazem Matamadnejad, profesor de renume iranian și părinte al științei comunicării în Iran, profesor recent decedat.

 

Nelson Mandela Street in Tehran


În cadrul ședinței Consiliului Local al Teheranului din 10 decembrie domnul Gholamreza Ansari, membru al consiliului a vorbit despre viața și activitatea lui Nelson Mandela. Domnia sa l-a numit pe Mandela ”Omul care și-a învins ura și dorința de răzbunare, a dat o lecție de libertate umanității. El a iertat și a uitat răul care i s-a făcut, tot ce a învățat a adus spre folosul oamenilor.” Domnia sa a declarat că Mandela a ajuns la putere nu de dragul puterii ci pentru a servi oamenii și egalității dintre oameni. Astfel Mandela a ajuns omul ce poate fi dat ca exemplu umanității, omul care a parcurs drumul greu al luptei pentru libertate.
نام «نلسون ماندلا» رئیس جمهور فقید آفریقای جنوبی پس از مرگش روی یکی از خیابان‌های تهران نقش خواهد بست.
__________________________________________________________________________________

Articol preluat de pe pagina de internet a Organizației Patrimoniului Cultural al Iranului. Sursă: http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=107905&Serv=3&SGr=14