Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Președintele FIFA Sepp Blatter la Teheran

Președintele de 77 de ani al FIFA Sepp Blatter a ajuns în dimineața de miercuri 6 noiembrie pe Aeroportul Mehrabad din Teheran, pentru o vizită de două zile, fiind întâmpinat de oficiali iranieni. Blatter s-a aflat la Teheran în fruntea unei delegații din care au mai făcut parte Sheikul Salman bin Ebrahim Al Khalifa, președintele Federației de Fotbal a Asiei și alți lideri din cadrul FIFA. Sepp Blatter s-a întâlnit miercuri 6 noiembrie 2013 cu președintele iranian Hassan Rohani. În cadrul întâlnirii președintele Rohani a declarat că: ”Fotbalul nu mai este văzut ca un simplu sport. Fotbalul este ambasadorul păcii în toate colțurile lumii. Ar trebui să dăm o mai mare importanță diplomației în domeniul sportului și culturii.” În cadrul întâlnirii domnia sa a descris Iranul ca o țară înzestrată cu un mare potențial pentru sport, subliniind că Republica Islamică Iran este pregătită să găzduiască turnee de fotbal, fotbal în sală și fotbal pe plajă.
Sepp Blatter a declarat că FIFA caută să lanseze prin fotbal un curent social, cultural și sportiv în toată lumea, din acest motiv: ”Mottoul FIFA este un viitor mai bun pentru întreaga lume.”Domnia sa a continuat spunând că fotbalul poate juca un rol efectiv în stabilirea păcii în țările și națiunile lumii.

 

President Rohani and FIFA President Blatter


Joi 7 noiembrie 2013 Blatter s-a întâlnit cu Nasrollah Sajjadi, ministrul tineretului și sportului iranian și cu Ali Larijani, președintele parlamentului iranian. Parlamentarul iranian a subliniat eforturile susținute ale Iranului de a promova sporturile la diferite nivele în țară. Domnia sa a continuat spunând că parlamentarii iranieni susțin promovarea tuturor sporturilor, fotbalului în particular, conform regulilor internaționale. Larijani a declarat că fotbalul poate juca un rol efectiv cu aspecte culturale și sociale, dar poate ajuta și la îmbunătățirea schimburilor diplomatice între diverse țări ale lumii. Parlamentarul iranian i-a mulțumit lui Blatter pentru că FIFA a recunoscut dreptul sportivelor de a concura purtând vălul islamic, subliniind că prin această decizie se lărgește participarea atletelor musulmane în evenimentele sportive internaționale.
Președintele FIFA Blatter a declarat că prezența naționalei de fotbal a Iranului la turneul final din Brazilia este o oportunitate de aur pentru fotbaliștii iranieni să își demonstreze priceperea. Referitor la sportivele cu vălul islamic, Blatter a declarat că această decizie este în linie cu respectul pe care FIFA îl are pentru toate culturile și religiile lumii, cu speranța sporirii numărului atletelor musulmane în competițiile internaționale.

__________________________________________________________________________________

http://www.presstv.ir/detail/2013/11/06/333360/soccer-can-bring-world-nations-closer/
http://www.presstv.ir/detail/2013/11/07/333525/fifa-urged-to-introduce-soccer-etiquette/
Sursă fotografie: http://www.presstv.ir/detail/2013/11/06/333360/soccer-can-bring-world-nations-closer/