Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Președintele Rohani a sosit la ONU

Președintele Hassan Rohani a sosit la New York pentru a participa la ediția 68 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Presedintele Hassan Rohani
Înainte de plecarea spre Statele Unite ale Americii, președintele Rohani a declarat luni 23 septembrie: ”Vom încerca să facem auzită întregii lumi vocea și mesajul națiunii iraniene. Iranienii se opun oricărei forme de violență și extremism mai ales în zilele noastre, în regiunea noastră dar și în toată lumea, acolo unde oameni suferă din cauza extremismului și violenței. Națiunea iraniană consideră regiunea în care se află ca un centru de stabilitate și a căutat întotdeauna pacea acestei regiuni.”1 Domnia sa a continuat: ”Națiunea iraniană a fost o victimă a armelor de distrugere în masă, niciodată nu am căutat înarmarea. Vrem să spunem că metoda sancțiunilor este o cale inacceptabilă pentru noi, cei care au ales această cale nu își vor obține obiectivele.”2
Sosit pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy luni 23 septembrie după amiază, președintele iranian a declarat reporterilor: ”Conform agendei mele, în cadrul acestei vizite la New York voi avea trei luări de cuvânt. Prima va fi la Adunarea Generală a ONU. A doua va fi la Conferința Dezarmării ONU iar a treia în cadrul întâlnirii cu miniștrii de externe ai țărilor membre ale Mișcării de Nealiniere.”3 Domnia sa a adăugat că plănuiește să prezinte poziția Iranului față de principalele probleme internaționale pe parcursul prezenței la New York și este determinat să apere națiunea iraniană.
Hassan Rohani va participa la festivitatea de deschidere a Adunării Generale ONU pe 24 septembrie și va lua cuvântul în aceeași zi, spre seară. Pe 25 septembrie președintele iranian se va adresa Conferinței Dezarmării Nucleare a ONU din postura de președinte al Mișcării de Nealiniere. Apoi se va adresa miniștrilor de externe ai Mișcării de Nealinere, o organizație formată din 120 de state, aproape două treimi dintre membrii ONU.
În plus, în contextul prezenței la Adunarea Generală a ONU, sunt așteptări ca președintele iranian să se întâlnească și să discute cu lideri mondiali, istorici americani, lideri musulmani americani și un grup de iranieni care trăiesc în Statele Unite ale Americii.4
_________________________________________________________________ 
1 http://www.presstv.ir/detail/2013/09/23/325533/rouhani-to-show-world-irans-real-face/

2 http://www.presstv.ir/detail/2013/09/23/325533/rouhani-to-show-world-irans-real-face/

3 http://www.presstv.ir/detail/2013/09/23/325650/rouhani-arrives-in-ny-for-un-assembly/

4 http://www.presstv.ir/detail/2013/09/23/325650/rouhani-arrives-in-ny-for-un-assembly/