Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Astăzi Iranul trece la ora de iarnă

Astăzi 21 septembrie 2013 la ora locală 24:00 (ora 19:30 GMT) Republica Islamică Iran trece la ora de iarnă întorcând ceasul cu o oră în urmă.

Iranul trece la ora de iarna
Iranul a aderat la practica internațională a orei de iarnă timp de 15 ani de zile, până când în anul 2006 președintele Mahmoud Ahmadinejad a decis suspendarea temporară a acestei practici. A urmat un an de dezbateri, iar în 2007 parlamentul iranian a adoptat o hotărâre de întoarcere la ora de iarnă. Hotărârea parlamentului de modificarea a orei oficiale de două ori pe an a fost aprobată și de Consiliul Gardienilor Iranului.
Conform legislației, ora oficială a țării se mofică pe 21 martie (odată cu sărbătoarea Anului Nou Iranian) și încă o dată la jumătatea anului iranian, pe 21 septembrie.
Ora de iarnă este o convenție de devansare cu o oră pentru ca serile să fie mai lungi iar diminețile mai scurte cu o oră și a folosi astfel mai mult lumina soarelui. Sistemul orei de iarnă / orei de vară este promovat ca o măsură de eficientizare a consumului de energie și de folosire a energiei naturale a soarelui.

_________________________________________________________________
Artizol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV din 21 septembrie. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/09/21/325162/iran-to-put-clocks-back-on-sep-21/