Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Rohani va vorbi la Adunarea Generală ONU

Președintele iranian Hassan Rohani este programat să se adreseze la ediția 68 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, eveniment ce se va desfășura săptămâna viitoare la New York.

Presedintele Hassan Rohani
Președintele iranian vă pleca de la Teheran spre New York duminică 22 septembrie pentru a participa la festivitatea de deschidere a Adunării Generale ONU, eveniment care se va desfășura pe 24 septembrie. Agenția iraniană de știri ISNA a transmis vineri 20 septembrie că președintele iranian va avea trei luări de cuvânt.
Prima luare de cuvânt va fi în fața Adunării Generale a ONU în după amiaza de 24 septembrie. A doua luare de cuvânt va fi pe 25 septembrie, atunci când președintele iranian va vorbi la sesiunea specială Conferința Dezarmării Nucleare, domnia sa vorbind din postura de președinte al Mișcării de Ne-Aliniere (NAM). Domnia sa se va adresa și miniștrilor de externe ai statelor membre NAM, organizație internațională formată din 120 de state. Aproape două treimi din statele membre ONU sunt și membre în organizația NAM. Președintele iranian se va întâlni și va discuta cu lideri mondiali participanți la Adunarea Generală ONU (amintim pe domnul Francois Hollande, președintele Franței).1
Domnia sa nu a exclus posibilitatea întâlnirii președintelui american Barack Obama pe perioada vizitei la New York: ”Întâlnirea președintelui american Barack Obama în timpul vizitei la New York nu este pe agenda mea, dar în funcție de circumstanțe, totul este posibil în lumea politicii”, a declarat președintele iranian într-un interviu acordat pe 18 septembrie la Teheran canalului american NBC TV. În același interviu domnia sa a declarat că va elabora posibilitatea includerii politicii externe iraniene și a poziției sale regionale pe agenda următoarelor evenimente ale Organizației Națiunilor Unite.

_________________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a canalului Press TV din 20 septembrie 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/09/20/325098/rouhani-to-address-un-general-assembly/
1 http://www.presstv.ir/detail/2013/09/20/325104/hollande-rouhani-to-meet-at-un/