Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul are un nou președinte

Hassan Rohani a depus astăzi 4 august 2013 jurământul de credință și este noul președinte al Republicii Islamice Iran. Festivitatea de depunere a jurământului s-a desfășurat în Parlamentul Iranului, după ce ieri Rohani a fost primut și a primit sprijinul Ayatollahului Ali Khamenei, Liderul Suprem al Iranului.

Hassan Rohani
La festivitatea de depunere a jurământului de către noul președinte au participat parlamentari și oameni politici iranieni, dar și demnitari străini veniți la Teheran pentru această festivitate. De astăzi Hassan Rohani este noul președinte al Iranului pentru un mandat de patru ani de zile.
Delegații din peste 50 de țări ale lumii au participat la festivitate. Printre oaspeții străini se numără zece președinți, șase vicepreședinți, doi premieri, opt președinți de parlamente și alte personalități. Domnul Javier Solana, fost ministru de externe al Uniunii Europene a participat la festivitate ca și premierul malayezian, domnul Mahathir Mohamad. Domnul Jan Kubish, adjunctul secretarului general al ONU, domnul BAN Ki-moon, a participat și domnia sa la festivitatea de depunere a jurământului de către noul președinte iranian.

_______________________________________________________________
Articol preluat de pe pagina de internet a Canalului Press TV din 4 august 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/04/317167/irans-rohani-takes-oath-of-office/