Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Ministrul de externe brazilian este la Teheran

Antonio Patriota, ministrul de externe brazilian s-a întâlnit sâmbătă 3 august 2013 la Teheran cu Ali Akbar Salehi, ministrul de externe iranian. Cei doi miniștri au discutat modalități de creștere a relațiilor bilaterale între Brazilia și Iran, diferite probleme regionale și internaționale.

Ali Akbar Salehi meets Antonio Patriota in Tehran 3 aug 2013
Ministrul Salehi a declarat că Iranul și Brazilia au o mare capacitate de colaborare și își pot împărtăși experiențe și rezultate dobândite în diferite domenii. Domnia sa a continuat spunând că nu sunt obstacole în calea dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.
Ministrul Patriota a subliniat rolul politic și cultural al Iranului în regiune notând că Brazilia consideră Iranul un partener important în schimburile comerciale. Domnia sa a adăugat că Teheranul și Brasilia dețin baze solide pentru colaborare bilaterală economică și comercială.
Ministrul brazilian de externe se află la Teheran pentru a participa la festivitatea de depunere a jurământului de credință a lui Hassan Rohani, noul președinte al Iranului.
Tot ieri 3 august Ayatollahul Ali Khamenei, Liderul Suprem al Iranului, l-a primit pe noul președinte Rohani declarând în fața înalților oficiali prezenți că îl va sprijini pe timpul mandatului de patru ani de zile la președinția țării. Festivitatea de depunere a jurământului de credință a președintelui Rohani se desfășoară astăzi 4 august. La eveniment participă înalți oficiali iranieni și oaspeți din străinătate dintre care amintim șapte președinti, doi premieri și șapte președinți de parlamente.

_______________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/03/317045/iran-brazil-discuss-bilateral-relations/