Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Ministrul turc de externe participă la jurământul președintelui Rohani

Domnul Ahmet Davutoglu, ministrul de externe al Turciei, va participa la festivitatea de depunere a jurământului a președintelui Hassan Rohani.

Ahmet Davutoglu ministrul de externe al Turciei
Ministrul Davutoglu va călători la Teheran în fruntea unei delegații oficiale turce pentru a participa la festivitatea de depunere a jurământului a președintelui ales Hassan Rohani, festivitate care se va desfășura pe 4 august 2013. Cu o zi înainte, Rohani va fi primit de Ayatollahul Seyyed Ali Khamenei, Liderul Suprem al Republicii Islamice Iran.
Miercuri 31 iulie 2013 domnul Mohammad Yasrebi, director al Biroului de Protocol al Parlamentului Iranului, a declarat că la festivitatea de depunere a jurământului de către noul președinte iranian vor participa în mod sigur doi premieri și șapte președinți de parlamente. Dintre personalitățile participante, domnia sa a amintit președinții Afganistanului, Kazakhstanului, Pakistanului, Libanului, Armeniei, Coreei de Nord, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Sri Lankăi, Republicii Togo ca și prim miniștrii Siriei și Swazilandului. Vor mai participa la ceremonia de pe 4 august președinții parlamentelor din Rusia, Venezuela, Algeria, Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Republica Democratică Congo, precum și miniștrii de externe ai Africii de Sud, Indiei, Braziliei, Turciei, Mauritaniei, Sri Lankăi, Republicii Burundi și Palestinei.
Domnul Mohammad Yasrebi a adăugat că vor mai participa la festivitate vice președinții din Nicaragua, Tanzania, Cuba și Ghana, precum și fostul ministru de externe al Uniunii Europene, domnul Javier Solana.
Hassan Rohani a câștigat încă din primul tur alegerile desfășurate pe 14 iunie 2013 obținând peste jumătate din voturile electoratului iranian. Procentajul pariticpării la vot la aceste alegeri prezidențiale a fost de 72,7 % din populația cu drept de vot.

_______________________________________________________________
Fotografie și articol preluate de pe pagina de internet a Canalului Press TV din data de 1 august 2013. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2013/08/01/316661/turkey-fm-to-attend-rohani-inauguration/