Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

România o Inimă pentru Asia

Am citit de curând cartea „România O Inimă pentru Asia”, jurnal de călătorie scris de Adrian Moldovan, la recomandarea Florentinei (şi cartea a fost tot un cadou din partea ei). SUPERBĂ!!! A doua oară am recitit cartea în faţa calculatorului cu Google Maps deschis şi am urmărit kilometru cu kilometru desfăşurarea expediţiei arădenilor noştrii. 

Cartea este un jurnal de călătorie în care 4 prieteni români din Arad cu 2 maşini străbat 25 000 de kilometri în 60 de zile traversând 9 ţări. Ei desenează inima de pe coperta cărţii pe harta Europei şi Asiei. Este unul dintre momentele în care te simţi mândru că eşti român.

Romania o Inima pentru Asia

Aş avea numai câteva cuvinte de spus în cazul în care domnul Adrian Moldovan va reedita cartea, sugestii menite să îmbunătăţească lucrarea. Pentru fiecare ţară străbătută trebuia să aducă o hartă pentru ca cititorul să urmărească mai bine traseul expediţiei. A doua posibilă îmbunătăţire este legată de sfârşitul expediţiei unde finalul a fost foarte abrupt. Eu cred că dacă veneau câteva pagini şi despre vecinii noştrii bulgari erau binevenite.

Îl felicit pe scriitor pentru modul în care într-un timp atât de scurt a reuşit să îi înţeleagă pe iranieni şi să transmită asta cititorului român. Închei cu un singur citat din carte legat de mersul expediţiei în Republica Islamică Iran; nu vă pot strica plăcerea de a citi întreaga carte şi mai ales capitolele care descriu Iranul. Ba mai mult decât atât, vă arată pe scurt de ce iubesc eu Iranul şi iranienii. 

„Un singur poliţist ne-a oprit, dar a venit respectuos la maşină şi ne-a spus, într-o engleză impecabilă, că a avut doar curiozitatea să afle de unde suntem şi să ne spună că suntem bineveniţi în ţara lui. La unison, ne-am declarat cu toţii îndrăgostiţi de ţara asta!”.