Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Impresiile lui Carl Bildt din Iran

Domnul Carl Bildt, ministru de externe al Suediei, a desfășurat o vizită oficială de cinci zile în Republica Islamică Iran. Vizita domniei sale a început luni 3 februarie în frumosul oraș Isfahan, unde a vizitat cele mai frumoase locuri ale orașului. Fiind un utilizator pasionat al internetului, domnia sa pus pe pagina de internet personală multe poze și comentarii referitoare la locurile văzute în Iran. Domnia sa a scris despre istoria Isfahanului, capitala Persiei în timpul dinastiei Safavide și despre importanța culturală a orașului. Comentariile ministrului suedez de externe arată cât a fost de impresionat de frumusețea locurilor vizitate în acest oraș, în principal Piața Imamului și moscheile din oraș. O frază importantă a lui este: ”Isfahanul se poate transforma într-una dintre capitalele turistice ale lumii”.

 

Bildt and Zarif in Tehran


Ministrul suedez de externe scrie în continuare pe pagina personală de internet: ”Toți oamenii cu care m-am întâlnit prin oraș erau încântați de politica noului executiv iranian de deschidere a țării spre lume.” Referitor la clima Isfahanului și secarea râului Zoiande, ministrul suedez de externe scrie că marea cantitate de zăpadă căzută asupra Iranului va învia râul.
După vizitarea Isfahanului și o întâlnire cu prefectul provinciei Isfahan, ministrul de externe suedez a mers la Teheran unde s-a întâlnit cu o seamă de oficiali iranieni. Aici s-a întâlnit cu domnul Mohammad Javad Zarif, omologul său iranian. După întâlnire a avut loc și o conferință cu presa internă și externă a celor doi miniștrii de externe. Impresionat de numărul mare de ziariști, ministrul de externe suedez a scos telefonul mobil din buzunar și a fotografiat ziariștii prezenți. Privirea mirată a lui Mohammad Javad Zarif este limpede din fotografie.
Ministrul de externe suedez a declarat în cadrul acestei conferințe cu presa: ”Suedia și Iranul au relații de multă vreme, unii spun 150 de ani, alții 300 de ani”. Apoi ministrul suedez de externe a izbucnit în râs și a spus: ”Trebuie să stabilim o comisie pentru analizarea acestui subiect”.
Înainte de vizita în Iran, ministrul de externe suedez a participat la Summitul Economic de la Davos din Elveția unde s-a întâlnit cu ministrul iranian de externe. Domnia sa a părăsit Iranul joi 6 februarie 2014.
سفر کارل بیلدت وزیرامورخارجه سوئد در ایران این روزها با حاشیه های جالبی همراه بوده است.
__________________________________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Agenției Oficiale de Știri a Iranului IRNA. Sursă: http://www.irna.ir/fa/News/81027530/سایر/خبرنگاران_ایرانی_سوژه_عکاسی_وزیر_امورخارجه_سوئد_شدند